rocket
обади ни се

Успешната кампания на Victoria Gold&Silver

Сподели
Постигнахме 18 ROAS
при таргет 14 ROAS
в една кампания
Victoria Gold&Silver произвежда висококачествени златни и сребърни бижута по традиционни методи. Създават уебсайт през 2019г., като по този начин целят да достигнат до повече потребители и да продават продуктите си в цяла България.

„Преди стартирането на съвместната работа, комуникирах с още няколко агенции, но 99Adverts успяха да ме спечелят с интересния им начин за сформиране на комисионна. Хареса ми идеята, че таксувате процент от генерирания оборот на рекламите и това ме спечели, а след това резултатите ме задържаха.“ – споделя собственикът на бранда.

Работата им с нас започва преди 5 години, като в началото заложихме на засилено промотиране на онлайн магазина чрез реклами в социалните мрежи.

Проблемът.

При предната ни кампания за Черен Петък установихме проблем, с който трябваше да се съобразим. Поради големия брой нови поръчки, клиентът изпита трудности при обработка на пратките и доставката се забави с няколко дни.

Сега приоритет беше перфектното изпълнение на поръчките и абсолютно точните доставки, заради коледните празници. Целта ни беше да създадем печеливша кампания, с нисък бюджет, която да удовлетвори желанията на Victoria Gold&Silver, но и да не надхвърляме възможностите на бранда.

Кампанията.

Коледата на 2023-та година планирахме кампания с до -25% намаление на избрани бижута от онлайн магазина на Victoria Gold&Silver.

Поставихме си за цел да постигнем рекорден брой продажби и приходи, въпреки голямата конкуренция и ограничението в рекламния бюджет.

Какво направихме?

1. Избрахме кои канали за реклама ще са най-подходящи спрямо целите и аудиторията на бранда. В този случай това бяха Facebook, Instagram, Google Search Ads, Google Display Ads.

2. Анализирахме визиите и текстовете, които са се представяли отлично в предни кампании и изградихме слоган, който да привлича вниманието на потребителите. Създадохме банери с подходящи цветове за сезона и вмъкнахме част от продуктите на Victoria Gold&Silver, като ги асоциирахме с красива коледна елха.

3. Спрямо изградената от нас buyer persona за Victoria Gold&Silver избрахме аудиториите, които искаме да видят нашата реклама: Lookalike, interests и Broad. Разбира се, доверихме се и на лоялните клиенти, които често избират бижута от бранда.

4. Оптимизирахме Google Search Ads & Performance Max с правилните ключови думи, спрямо търсенето на потребителите

Резултатът.

При поставен таргет от 14 ROAS за периода на кампанията – от 07.12 до 31.12, чрез изградената от нас стратегия, успяхме да генерираме близо 18 пъти умножение на рекламния бюджет.

Донесохме на Victoria Gold&Silver рекорден брой поръчки, които те успяха да обработят и изпратят на време за празниците. Приходите им за този период са с 3 пъти повече от миналогодишните по същото време.
„Чрез отличните резултати от онлайн магазина, успяхме да съберем достатъчно свободни финанси, които да инвестираме в създаването на нашия първи физически магазин. В момента планираме да продължим да развиваме физическите локации в цяла България.“

Нека заедно постигнем повече:

Ще се радваме да чуем твоята история и да отговорим на всичките ти въпроси.
Свържи се с нас, за да изготвим работеща дигитална стратегия за твоя бизнес.

ТЕЛЕФОН

Разкажи ни за себе си

Използваме бисквитки „cookies“, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му.
Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.